CZ Zorgcoach en arbodienst versterken elkaar

Wat doet de CZ Zorgcoach en wat de arbodienst? Zitten ze niet in elkaars vaarwater? Terechte vragen. We leggen u graag uit hoe de zorgcoach en arbodienst elkaar versterken.

Goede samenwerking tussen CZ Zorgcoach en arbodienst

  • De kernexpertise van de zorgcoach is het inzetten van interventies
  • De zorgcoach bemoeit zich niet met de kerntaak van de arbodienst: de probleemanalyse en het behandelplan.
  • Ze onderhoudt nauw contact met u en de bedrijfsarts en legt uit welke aanvullende diensten zij vervult bij het inzetten van interventies.
  • Daarnaast houdt ze de interventie in de gaten en koppelt ze aan zowel u als de arbodienst terug hoe de interventie verloopt.

Kortom, dankzij goede communicatie rijden de zorgcoach en bedrijfsarts elkaar in de praktijk niet in de wielen.

Uw medewerker is ziek, kijk hoe de arbodienst en zorgcoach helpen

Meldt uw medewerker zich ziek, dan moet u dat melden bij de arbodienst. Verder houdt u zelf contact met uw medewerker. Zodra uw medewerker 6 weken ziek is, start het Poortwachterstraject:

  1. Arbodienst komt in beeld

    De bedrijfsarts kan een verwijsbrief uitschrijven voor een behandeling of interventie. De arbodienst heeft een eigen netwerk van interventiespecialisten. Vaak gaat het om standaard interventies. U regelt de interventie in de meeste gevallen zelf.

  2. Werkgever is aan zet

    U regelt de aanbevolen zorg voor uw medewerker. Hiervoor kunt u advies vragen aan de zorgcoach of arbodienst.

  3. Advies over interventies

    Met interventies kunt u een situatie verbeteren of een gezondheidsprobleem oplossen. Bijvoorbeeld met een behandeling, therapie, training of bemiddeling. Zowel de arbodienst als zorgcoach kunnen u adviseren over passende interventies:

    • Optie 1: Via de arbodienst
      De arbodienst heeft een eigen netwerk van interventiespecialisten. Vaak gaat het om standaard interventies. U regelt de interventie in de meeste gevallen zelf.

    • Optie 2: Via de CZ Zorgcoach
      De zorgcoach heeft een uitgebreid netwerk van honderden interventies en heeft daarmee zicht op het totale interventielandschap. De zorgcoach regelt de interventie voor u.

Dit doet de CZ Zorgcoach

U kunt de zorgcoach direct inzetten als uw medewerker zich ziek meldt, maar bijvoorbeeld ook voor een second-opinion over de interventie of als de re-integratie stagneert. De zorgcoach:

  • regelt de best passende interventies voor uw medewerkers; zowel individueel als in groepsverband.
  • kent de arbeidsrisico’s die in uw branche spelen en weet wat de best passende gezondheidsoplossingen hiervoor zijn.
  • ontzorgt u door contact te houden met het interventiebedrijf en de interventie van A tot Z te monitoren.
  • stemt de interventie af met uw medewerker, door toestemming voor behandeling te vragen, financiële uitleg te geven, en vragen over de interventie te beantwoorden.
  • rekent geen uurtarief; het advies is kosteloos.
Lees meer over de zorgcoach

Preventie met de zorgcoach

De arbodienst komt pas in beeld als de medewerker ziek is. Maar voorkomen is beter dan genezen. U kunt de zorgcoach daarom ook preventief inzetten. Geeft een medewerker bijvoorbeeld aan dat hij worstelt met zijn gezondheid? Of blijkt uit een periodiek medisch onderzoek dat 20% van uw personeel risico loopt op psychische klachten? De zorgcoach adviseert u geschikte groepsinterventies.

Wilt u ook ontzorgd worden?

De zorgcoach is een extra dienst bij onze collectieve zorgverzekering voor het MKB. Vraag een offerte aan en verzeker u en uw medewerkers van de beste zorg.

Vraag vrijblijvend een offerte aan