Vergoeding voedingsadvies

Wat krijgt u vergoed voor voedingsadvies? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Vergoeding in het kort

Basisverzekering

Geen vergoeding

Aanvullende verzekering

Ja, vergoeding mogelijk

Eigen risico

U betaalt voor voedingsadvies geen Voor sommige zorg betaalt u eerst zelf een bedrag. Bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg. Dit bedrag noemen we het eigen risico. Het verplicht eigen risico wordt ieder jaar bepaald door de overheid. In 2025 is dit € 385. Is uw eigen risico op? Dan vergoeden wij de zorg. U kunt bovenop het verplichte eigen risico ook nog een vrijwillig eigen risico kiezen van maximaal € 500. Bijvoorbeeld als u niet zo vaak zorg nodig heeft. U betaalt geen eigen risico over uw aanvullende verzekering.

Eigen bijdragen

U betaalt voor voedingsadvies geen Bedrag dat u zelf betaalt voor zorg, medicijnen of hulpmiddelen. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt niet verrekend met het eigen risico. Lees meer over het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico.

Bent u collectief verzekerd?

Wat krijgt u vergoed?

Wij vergoeden voedingsadvies uit de aanvullende verzekering. Voedingsadvies bestaat uit advisering en begeleiding bij gewichtscontrole. Het gaat hier om advies van een gewichtsconsulent of diëtiste zonder medische indicatie. Advies met indicatie valt onder dieetadvies. De zorg omvat voedingsadvies en begeleiding bij gewichtscontrole.

  • U kunt behandeling en begeleiding krijgen als u gezond bent en als er sprake is van een lichte mate van overgewicht (BMI tussen 25 en 30, bij uitzondering boven 30).
  • De zorg richt zich op voeding en beweging.

U krijgt deze vergoeding als u naar een zorgverlener met een contract gaat. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.

Waar kunt u terecht?

U kunt terecht bij een diëtist of gediplomeerd gewichtsconsulent die is aangesloten bij BGN.